Simsala Saartje

Over Simsala Saartje

Op zoek naar actuele, educatieve en interactieve filmpjes om tijdens het fruit eten of op een ander moment te bekijken met de klas? Dan is Simsala Saartje wat je zoekt!

Je kan ons programma GRATIS bekijken op het YouTube kanaal (zie kopje ‘YouTube). 

Simsala Saartje is een online kleuterserie en een bekend begrip op vele basisscholen in Nederland. De avonturen van Meneer Frans en de handpoppen Saartje en Tibbe zijn gebaseerd op de thema’s en leerdoelen van groep 1-2. 

Spelenderwijs komen diverse leerzame onderwerpen aan bod, zoals de uitspraak van letters, betekenis van woorden en getalbegrip. 

Meneer Frans, Saartje en Tibbe nemen de kinderen mee naar spannende, grappige en leuke situaties. In iedere aflevering staat één thema centraal en zijn er interactieve spelletjes om live mee te spelen in de kring. 

Kortom: voor meer plezier op school kies je voor… Simsala Saartje!

Na het succes van ‘Het Opruimlied’ (2 miljoen streams) wordt Simsala Saartje overigens ook volop in de huiskamers bekeken via YouTube Kids.

Meneer Frans, Saartje en Tibbe op bezoek in de klas én afleveringen vooruitkijken? Klik hier!

Achtergrondinformatie

Meneer Frans is in het dagelijks leven een kleutermeester in Noord-Brabant en heeft ervaren hoe Saartje een veilig gevoel geeft bij kinderen in zijn klas en zorgt voor taalstimulering. Kinderen vertrouwen en identificeren zich met Saartje. De woorden die Saartje vaak hakt-en-plakt zorgt voor motivatie bij kleuters om zelf te oefenen en zodoende haar te helpen. Meneer Frans had nooit kunnen dromen dat Saartje kennis zou gaan maken met meer kinderen dan zijn eigen klas. Saartje werd in maart 2020 onverwachts een ware hit onder kleuters, toen Meneer Frans in de coronaperiode besloot filmpjes voor thuisonderwijs online te zetten. Tijdens de eerste lockdown kwam er dagelijks een aflevering online met gemiddeld 6000 kijkers. Sindsdien is Saartje niet meer weg te denken op YouTube als nieuwe vorm van schooltelevisie.