Simsala Saartje

Over Simsala Saartje

 

Ben jij ook altijd op zoek naar actuele, educatieve en interactieve filmpjes om tijdens het fruit eten of op een ander moment te bekijken met de kinderen? Dan is Simsala Saartje wat je zoekt!

Simsala Saartje is een online televisieprogramma voor peuters en kleuters. De leerdoelen naar groep 3 toe zitten verwerkt in de afleveringen. 

Spelenderwijs komen diverse leerzame onderwerpen aan bod, zoals de uitspraak van letters, betekenis van woorden en getalbegrip. 

Meneer Frans en Saartje nemen de kinderen mee naar spannende, grappige en leuke situaties. In iedere aflevering staat één thema centraal. Verder zijn er steeds 2 verhalen (probleem/oplossing), maakt Saartje kennis met een beroep of gaat ze op bezoek bij een kind en zijn er interactieve spelletjes om live mee te spelen in de kring. 

Maar het allertofste: je kunt als klas filmpjes, tekeningen of de uitvoering van een opdracht toesturen via Whatsapp en wie weet komt het voorbij in de volgende uitzending. 

Kortom: voor meer plezier op school kies je voor… Simsala Saartje! 

Klik hier om je te abonneren op de wekelijkse afleveringen van Simsala Saartje!

Achtergrondinformatie

Meneer Frans is in het dagelijks leven een kleutermeester in Noord-Brabant en heeft ervaren hoe Saartje een veilig gevoel geeft bij kinderen in zijn klas. Kinderen vertrouwen en identificeren zich met Saartje. De letters die Saartje vaak vergeet zorgt voor motivatie bij kleuters om zelf te oefenen en zodoende haar te helpen. Meneer Frans had nooit kunnen dromen dat Saartje kennis zou gaan maken met meer kinderen dan zijn eigen klas. Saartje, het knuffelvarkentje, werd in maart 2020 onverwachts een ware hit op YouTube onder kleuters. Tijdens de eerste lockdown kwam er dagelijks een aflevering online met gemiddeld 6000 kijkers.